Societat 21/05/2012

El govern espanyol admet que l'obertura d'un tram mort a l'A-14 no era "imprescindible" però diu que evita les curses il·legals

Foment va inaugurar aquest cap de setmana per sorpresa 7 quilòmetres entre Alguaire i Almenar que no connecta amb res

Acn
2 min

LleidaLa subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha assegurat que el tram de 7 quilòmetres de l'autovia A-14 que uneix Alguaire i Almenar (Segrià) i que va obrir a la circulació el Ministeri de Foment dissabte passat s'ha obert per evitar les curses il·legals que s'hi feien i evitar el seu deteriorament. El tram no té sortida, ni pel nord, ni pel sud. L'obra, quan estigui acabada, ha de connectar Lleida i Viell.

Segons Manso, no es va fer cap inauguració ni es va avisar els alcaldes afectats perquè es tracta d'un tram que no és ''imprescindible''. També ha assenyalat que estan treballant perquè es puguin tornar a engegar el més aviat possible els tràmits per poder fer realitat la connexió amb Lleida.

Segons Inma Manso, des de la subdelegació es tenia constància que al tram de 7 quilòmetres de l'A-14 entre Alguaire i Almenar s'hi estaven fent curses il·legals. Per això i per evitar el seu deteriorament per manca d'ús, el Ministeri de Foment ha decidit obrir-lo a la circulació, tot i ser conscient que és una autovia que no porta enlloc. Manso ha remarcat que ''ara ja estarà més controlat'' i que s'ha informat als Mossos d'Esquadra perquè facin vigilància i s'evitin aquestes carreres.

La subdelegada del govern espanyol a Lleida també ha comentat que no hi ha data per definir la connexió amb la Vall d'Aran, però si que ha remarcat que estan treballant perquè la connexió amb Lleida i l'A-2 sigui una realitat aviat. De fet, el projecte ja estava en marxa i les expropiacions de terrenys també però es va veure aturat per les retallades pressupostàries.

Dissabte el Ministeri de Foment va informar a través d'un comunicat de premsa que va reenviar la subdelegació del govern espanyol a Lleida que a partir d'aquell mateix moment entrava en servei el tram de 7 quilòmetres de l'autovia A-14 entre Alguaire i Almenar. L'únic tram d'aquesta via tant reclamada pel territori que està acabat.

stats