CIUTATS

Girona distribueix aliments a 1.145 famílies en un any

El Centre de Distribució d'Aliments de Girona ha beneficiat en el seu primer any de funcionament 1.145 famílies i 3.701 persones.

Els nadons han estat una de les principals prioritats del centre, amb 308 bebès que han rebut ajuda aquest any. El servei del CDA se suma al de les parròquies de Sant Narcís i Santa Eugènia, que han ajudat en aquest període 174 famílies i 575 persones. Així mateix, s'han repartit pel Centre i les dues parròquies 12.132 cistelles, que intenten respondre a les necessitats específiques de cada família. Quant a nacionalitats, els principals són els sol·licitants marroquins, que representen un 30% del total, seguits pels de nacionalitat espanyola (29%). Amb dades que van des del novembre del 2009 i durant un any, representants de l'Ajuntament de Girona i de les diferents entitats implicades en el CDA han presentat aquest dimarts els resultats d'aquest primer any de funcionament. Són diversos els camins des d'on arriben els sol·licitants, tot i que la majoria de beneficiaris, un 71%, prové dels Serveis Bàsics d'Atenció Sanitària (SBAS). La resta estan derivats per Càritas (14%), la Creu Roja (14%) i la Sopa (1%).

La major part dels necessitats, 1.050 de 1.145 famílies, no paguen res pels aliments que obtenen del CDA, mentre que la resta abonen quantitats simbòliques. Per edats, 308 beneficiats són menors de 2 anys; 1.228 tenen de 2 a 18 anys, i 2.165 són adults. En aquest sentit, el director de Creu Roja a Girona, Jordi Martori, ha explicat que s'ofereix un paquet per a nadons que inclou alimentació de 0 a 6 mesos i bolquers, principalment.

Més continguts de