Societat 17/02/2013

L'Ajuntament de Barcelona: "El menjar no es llença"

Amb l'eslògan "Pensa, compra, cuina, menja", el consistori posa en marxa un web evitar el malbaratament alimentari i fomentar el canvi d'hàbits entre la ciutadania

Acn
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona vol prevenir el malbaratament alimentari. Per aconseguir-ho, el consistori de la capital ha creat un portal que pretén fomentar el canvi d'hàbits entre la ciutadania. Amb l'eslògan "Pensa, compra, cuina, menja. El menjar no es llença", l'Ajuntament ha creat aquest web per tal de reduir el menjar que es perd i vol ser un espai de referència per donar a conèixer les problemàtiques i les bones pràctiques per canviar els hàbits dels ciutadans.

A www.bcn.cat/elmenjarnoesllenca també hi ha un apartat amb material pedagògic per alumnes de primària, secundària i batxillerat o una secció dedicada a aportacions de receptes d'aprofitament del menjar. El portal que ha posat en marxa el consistori aquest diumenge, té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir els residus, concretament el malbaratament alimentari. És una eina de participació ciutadana i d'intercanvi de coneixements on els usuaris i entitats poden compartir, per exemple, receptes.

Al web hi ha un apartat pensat específicament per als centres dels diferents nivells educatius, amb materials pedagògic per a l'alumnat i el professorat. Pels alumnes de parvulari hi ha un conte electrònic i pels de primària, secundària i batxillerat, vídeos adaptats a cada nivell educatiu.

A més, aquest primer semestre de 2013 també s'estan realitzant tallers gratuïts de cuina d'aprofitament i accions teatralitzades als diferents mercats de la ciutat de Barcelona, on els participants després poden comentar a la web.

stats