SOCIETAT
Societat 08/02/2012

Una allau fereix dos guàrdies del Consell General de l'Aran, un d'ells, en estat crític

Es tracta de dues persones experimentades i que donen suport al Centre de Predicció d'Allaus al Consell General de l'Aran

Acn
2 min
Moment en què els Pompiers de l'Aran traslladaven un dels ferits en l'allau a la Vall d'Aran des de l'helicòpter a l'ambulància

ViellaDos guàrdies del Consell General de l'Aran han resultat ferits aquest dimecres al migdia després de veure's sorpresos per una allau a la zona del Montcorbison, a la Vall d'Aran.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'avís s'ha rebut a un quart i cinc minuts de tres de la tarda, i de seguida s'han desplaçat fins a la zona el Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) i els bombers de l'Aran.

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha explicat que els dos guàrdies ferits són experimentats i que donaven suport puntual al Centre de Predicció d'Allaus al Consell General de l'Aran. Els dos guàrdies ferits han sigut evacuats en helicòpter i després traslladats a l'Hospital de Vielha.

El rescat s'ha fet a la cota 2000 del Montcorbisson, a l'oest del nucli urbà de Viella (Vall d'Aran). Es tracta de 2 homes joves veïns de la Vall d'Aran. Un d'ells ha quedat colgat sota la neu i els Pompièrs de l'Aran l'han rescatat després d'identificar el lloc on es trobava, gràcies al fet que el jove duia un aparell localitzador (Arva). L'altre, que també havia quedat afectat, ha sigut qui ha donat l'alerta als serveis d'emergència.

Segons han explicat els Bombers de la Generalitat, l'avís de l'accident ha arribat a les 14.20 hores. Immediatament, s'han activat membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Pompièrs d'Aran i dels Bombers de la Generalitat, i també personal mèdic, que s'hi han desplaçat amb helicòpter.

Un d'ells, que ha alertat els serveis d'emergència, té símptomes d'hipotèrmia lleu i contusions, mentre que el segon, que havia quedat colgat sota la neu, ha ingressat en estat crític, després d'haver sigut remuntat d'una aturada cardiorespiratòria al mateix lloc de l'accident.

stats