Alliberen a l'Alt Empordà una dona obligada a exercir la prostitució durant vuit anys per la seva parella

La policia espanyola deté el proxeneta per explotar-la amb amenaces i agressions a ella i a la seva filla

Agents de la policia espanyola han detingut un home de nacionalitat romanesa per haver obligat durant vuit anys a exercir la prostitució la seva parella, de la mateixa nacionalitat. La investigació va començar el 26 de novembre, quan la dona va denunciar els fets a la policia.

Tots dos es van conèixer a Romania i ell l'hauria portat a Catalunya fent veure que n'estava enamorat. Però quan se'ls van acabar els estalvis, ell la va convèncer d'exercir la prostitució, activitat que va portar a terme en locals de l' Alt Empordà i Eivissa. La dona va relatar que tant ella com la seva filla de 3 anys vivien sota amenaces i agressions.

L'home exercia de proxeneta, sense activitat laboral, però tenia un vehicle d'alta gamma. La policia el va detenir i li va intervenir 20.000 euros en efectiu, mentre que a la dona i a la seva filla les van ingressar en una casa d'acollida.

Segons ha informat la policia espanyola en un comunicat, el dia 26 la dona va alertar per telèfon la policia que estava terroritzada i retinguda contra la seva voluntat per la seva parella en una població pròxima a Figueres, i que temia per ella i per la seva filla. La dona no va donar pistes sobre el seu parador i va avisar que es volia escapar de la situació.

En la declaració, la dona va explicar que va conèixer el detingut a Romania el 2008, quan ella treballava de dependenta i van començar una relació sentimental. Uns mesos després la va convèncer per viatjar a Espanya i buscar una vida millor, en el que és conegut com a  mètode de captació del 'lover boy'.

Es van establir a Figueres però, quan se'ls van acabar els estalvis, ell la va convèncer d'exercir la prostitució, prometent-li que seria una cosa excepcional. Ella ho va acceptar.

Al cap d'un temps ella va saber que la seva parella ja havia tingut una altra noia en aquesta situació i en el mateix club, per la qual cosa va decidir deixar-lo. Llavors, segons la víctima, van començar les amenaces i agressions i ella va haver de continuar amb l'activitat. L'any 2013 es va quedar embarassada de la seva parella i va tornar a Romania. Però quan va donar a llum va tornar a Catalunya i va tornar a la seva situació anterior.

La situació va continuar uns quants anys i el proxeneta no tenia cap activitat laboral. Es limitava a viure de l'explotació de la seva parella, a la qual amenaçava i apallissava, segons van relatar diversos testimonis a la policia.

La policia també va esbrinar que el proxeneta tenia un compte corrent amb 20.000 euros i s'acabava de comprar un cotxe d'alta gamma. Finalment, van poder detenir-lo en una població de la demarcació de Girona.