Societat 23/05/2016

Alliberen a Lleida una dona abans que fos venuda per 8.000 euros a una proxeneta

La dona es negava a prostituir-se per a la banda de proxenetes que l'havia captat a Nigèria amb una falsa promesa de feina

Ara
2 min
Una nova aplicació de mòbil permet localitzar les prostitutes que exerceixen a prop i, fins i tot, informa de llocs discrets per tenir un moment d'intimitat.

BarcelonaLa Policia Nacional ha alliberat a Lleida una dona nigeriana abans que fos venuda a una proxeneta per 8.000 euros, després que es negués a prostituir-se. Els agents han desarticulat la xarxa de proxenetes que la sotmetia i han detingut set dels membres. L'organització es dedicava a portar dones des de Nigèria a Europa amb falses promeses de feina. La víctima va ser traslladada d'Itàlia a Catalunya i després a França per forçar-la a prostituir-se.

Segons la Policia Nacional, la investigació va començar quan la dona nigeriana va denunciar que uns compatriotes, membres d'una organització establerta a Lleida i dedicada al tràfic d'éssers humans, l'estaven explotant sexualment. L'organització captava les noies al país africà amb falses ofertes de feina estable i ben remunerada a Europa.

La víctima la van portar en avió a Itàlia i des d'allà la van traslladar a França, on una de les membres de la xarxa la va obligar a exercir la prostitució per pagar el deute que suposadament havia establert amb els seus proxenetes per portar-la a Europa. Com que la noia es negava a prostituir-se, la proxeneta va decidir traslladar-la a Lleida, on esperava que es deixés de resistir.

A través de diverses investigacions, els agents van esbrinar que abans de traslladar-la a Catalunya el líder de l'organització havia començat a negociar la venda de la víctima a una altra proxeneta a canvi de 8.000 euros. Els agents van localitzar la jove a l'estació de tren de Lleida just abans que caigués en mans dels seus compradors.

Paral·lelament, van localitzar i arrestar els màxims responsables del grup, set persones d'origen nigerià a les quals la Policia responsabilitza dels delictes de tràfic d'éssers humans, pertinença a organització criminal, agressió sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers i prostitució. Al pis d'un dels arrestats van intervenir ordinadors, telèfons mòbils i documentació bancària, que els agents estan analitzant.

stats