Alliberen una dona de 25 anys segrestada en un pis de Sants-Montjuïc que patia agressions sexuals

Hi ha cinc detinguts, que formaven part d'una xarxa de tràfic de marihuana

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han alliberat una dona de 25 anys d'origen brasiler que estava segrestada en un pis del districte barceloní de Sants-Montjuïc i que patia maltractaments i agressions sexuals.

Segons ha informat la policia catalana aquest dimarts en un comunicat, la investigació ha durat mig any i ha comportat la detenció de cinc homes, dos italians, dos espanyols i un holandès, com a presumptes membres d'una xarxa criminal que es dedicava al tràfic de drogues i el frau del corrent elèctric, i dos dels detinguts també se'ls acusa de detenció il·legal, maltractament i agressió sexual.

La dona va poder alertar de la seva situació una amiga que vivia a Londres a través d'una aplicació de missatgeria instantània fent servir la tauleta de la seva parella sentimental, que no era a casa, i connectant-se a la xarxa wifi d'un hotel proper al domicili, avís que van rebre alhora els Mossos i la Guàrdia Civil.

Aquella mateixa tarda, els agents van acudir al pis i van trobar la dona amb diverses lesions a la cara i el cos, un quadre agut d'estrès emocional com a conseqüència de les pallisses, les agressions sexuals i les amenaces que rebia, pel qual va ser traslladada a un hospital barceloní.

Cultiu de marihuana

A més, al pis hi van trobar un cultiu il·legal de marihuana amb 209 esqueixos, deu quilos de marihuana i dues d'haixix, a més de 1.375 euros, material per manipular aquestes substàncies i documentació sobre una altra plantació en una nau industrial de Montcada i Reixac.

En l'escorcoll d'aquesta nau es van intervenir 1.024 plantes de marihuana i 300 grams preparats per ser distribuïts, i en un altre pis hi van trobar dos quilos i mig de marihuana i 530 d'haixix preparats per ser distribuïts.

Durant la investigació van comprovar que els membres de l'organització eren els responsables d'una associació cannàbica a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès).

Els agents han conclòs que el cap de l'organització, de nacionalitat italiana, s'hauria traslladat amb la víctima a Barcelona després d'iniciar una relació amb ella, i en arribar a la ciutat li va restringir la mobilitat i les comunicacions amb l'exterior, la feia treballar en el cultiu de marihuana i l'amenaçava i l'agredia.

Més continguts de