Societat 07/05/2012

La proposta alterativa del PSC per a la plaça de les Glòries descarta el soterrament immediat del trànsit

Els socialistes presenten un projecte que consideren "més econòmic" i "factible" en aquest mandat

Ara
2 min
La proposta del PSC

BarcelonaEl grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dilluns la seva proposta de remodelació de la plaça de les Glòries. L'element més destacat és que no es preveu la construcció de cap túnel i, per tant, es descarta el soterrament del trànsit rodat de manera immediata. Segons el líder socialista a la capital catalana, Jordi Martí, aquest projecte és "més econòmic" que el del govern municipal i, consegüentment, "factible" en aquest mateix mandat.

Martí, ha aclarit que la proposta deixa oberta la possibilitat de construir túnels més endavant, quan la situació econòmica sigui més favorable. A més, Martí ha assegurat que el projecte socialista recupera "el consens sobre Glòries", que es va assolir en el projecte del 2007. La idea del PSC preveu la divisió del gran parc de Glòries en tres espais a partir de l'obertura del carrer Diputació, que permetria dibuixar una zona amb equipaments i verds a la part nord de de la plaça i de mantenir el trànsit en superfície -com a mínim, de manera provisional- per la Gran Via.

La idea que ha presentat avui Martí consisteix en consolidar, com està previst, el trasllat dels Encants, enderrocar l'anell viari. deixar el trànsit de la Gran Via en superície i exectutar, això sí, els vials previstos en la proposta de reforma aprovada el 2007: Diputació, Cartagena, Casp i Badajoz per deixar definits els espais de la nova plaça. Uns treballs que, segons el lídel del PSC a Barcelona, són "factibles" en aquest mandat i "no tanquen la porta" a la futura construcció de túnels. No avalen, però, el soterrament de la Gran Via presentat per l'equip d'Hàbitat Urbà, sinó que defensen el que es va dibuixar anteriorment, més llarg i que dividia el trànsit d'entrada direcrament a Diagonal i el carrer Aragó i, per tant, "millorava la mobilitat a la zona".

L'equip de govern té previst presentar aquest dimarts a grups polítics i veïns els canvis introduïts, fruit dels últims treballs, en el projecte de la plaça de les Glòries.El PSC s'ha avançat avui amb la seva proposta alternativa, que ja ha posat sobre la taula dels veïns.

stats