EDUCACIÓ
Societat 17/02/2011

Un de cada quatre alumnes obté el títol d'ESO, tot i haver suspès assignatures

9.000 alumnes van aprovar el curs passat per decisió de la junta d'avaluació, tot i no haver superat alguna matèria

Isaac Salvatierra
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.08in; } Uns 9.000 alumnes van obtenir el títol d'ESO pels pèls, aprovats pels seus instituts tot i tenir alguna assignatura suspesa. La dada l'ha donada la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en una compareixença al Parlament. Són 1 de cada 4 alumnes dels 35.000 alumnes de quart d'ESO. Per Rigau, això és una prova més que cal avaluar a fons la situació actual de l'ensenyament i dissenyar un pla per combatre el fracàs escolar, un dels grans cavalls de batalla del Govern. Aquest 26% d'alumnes aprovats per la mínima per la junta d'avaluació, com que estan aprovats, no computen a la xifra del 30% d'abandonament escolar. Una taxa que ja duplica la mitjana europea.

La titular d'Ensenyament ha apel·lat a l'esperit de la llei d'educació –aprovada per l'anterior executiu amb el suport de CiU– per trobar el consens necessari amb l'oposició per lluitar contra el fracàs escolar. Rigau ha assegurat que fins ara s'ha mostrat “oberta i dialogant”.

Rigau també ha anunciat per sorpresa que aquest curs no es faran les proves d'avaluació per als alumnes de quart d'ESO, tal com estava previst. Les proves, iguals per tots els alumnes, són una eina per comparar el nivell de tots els alumnes. Fins ara s'han fet proves als alumnes de sisè. Aval·luació ha aconsellat que es facin aquestes proves el mes de febrer, de manera que han quedat suspeses fins el curs que ve.

stats