L'amenaça de més multes revolta els manters a Barcelona

Més de dos centenars de manters i activistes han protestat aquesta tarda amb un "mercat rebel" a la Rambla

L’amenaça de més multes a Barcelona per als manters i per als clients que va fer pública el regidor d’ERC Jordi Corona ha revoltat els manters i els col·lectius que els donen suport. Aquesta tarda amb un "mercat rebel" al capdamunt de les Rambles amb parlaments, pancartes, i més d’una quarantena de mantes venent tota mena d’objectes. La protesta, a més, s'ha convertit en una manifestació improvisada cap a les set de la tarda que s'ha acabat a la plaça de Sant Jaume.

Unes dues-centes persones, entre manters i activistes, han pres avui a partir de les cinc de la tarda els voltants de la font de Canaletes per protestar en defensa dels manters i en contra de l’alcaldia d’Ada Colau. "Hem deixat de creure en aquest suposat nou govern del canvi al qual falta valor i honestedat", ha dit Lamine Sarr, del Sindicat Popular de Venedors Ambulants. La protesta s'ha fet sense incidents i la policia, després de negociar amb els activistes, se n'ha mantingut a distància.

"Volem que se’ls escolti i es deixi de dir que formen part d’una màfia organitzada", ha afegit Esteban, portaveu de l’associació Tras la Manta. Segons un dels portaveus del sindicat, ni tenen caps ni depenen de cap màfia "això és per justificar la repressió", ha dit. També ha negat que perjudiquin els botiguers: "a qui no els agrada el que venem és a les grans empreses multinacionals que també perjudiquen els comerciants". La regidora de la CUP Maria Rovira també ha participat a la protesta i ha dedicat unes paraules de suport als manters.

L’anunci de més multes es va fer arran de les conclusions de la taula municipal del ‘top manta’ que va decidir i comunicar, de manera unilateral, l’Ajuntament de Barcelona. Avui mateix SOS Racisme, que havia participat com a observadora a la mesa de diàleg, ha ratificat que les conclusions que es van presentar no s’havien consensuat i ha afegit que "no són suficients" ni "un pas endavant" per avançar cap a solucions reals. El sindicat de manters critica que se senten "enganyats i utilitzats" per aquest moviment de l’Ajuntament i considera que han intentat tancar el conflicte en fals.

"Només volen titulars i temps per preparar la repressió", assegurava ahir Lamine Sarr. Des del sindicat creuen que els plans ocupacionals anunciats pel consistori són "una farsa" perquè "només inclouen deu places i suposadament 40 més en el transcurs de l’any". Asseguren que el sindicat ja té uns 250 membres i volen solucions per a tots, com continuar venent en zones controlades o pagar impostos.