SOCIETAT
Societat 07/01/2012

La ministra Mato ja parla de "violència de gènere"

El primer crim masclista que va viure com a titular de Sanitat el va qualificar de "violència en l'entorn familiar", davant les protestes de les associacions del ram

Ara
1 min
Ana Mato

BarcelonaLa ministra Ana Mato va sorprendre en la repulsa que va fer del primer crim de violència de gènere que va viure com a titular de Sanitat. El 27 de desembre, un home de 33 anys va matar suposadament la seva dona a Roquetas de Mar (Almeria). En el comunicat enviat pel ministeri de Sanitat es va evitar l'expressió "violència de gènere", un concepte reconegut per la legislació espanyola i les institucions internacionals. En el seu lloc hi posava "violència en l'àmbit familiar", fet que va provocar rebuig i preocupació entres les associacions que treballen pels drets de la dona.

Preguntada sobre la polèmica, Mato va assegurar hores després que "l'important no és el terme".

Amb tot, el 28 de desembre, en un altre comunicat de repulsa per la mort d'una dona a Marchena (Sevilla), la ministra va fer referència al seu compromís de "tolerància zero contra la violència de gènere". Una rectificació evident, tot i que en el text també hi apareixia l'expressió "violència en l'entorn familiar". Per consens, aquesta expressió es refereix a conflictes entre familiars.

En el comunicat d'aquest diumenge arran de l'assassinat d'una dona a Badajoz, Sanitat fa referència a "l'últim assassinat de violència de gènere". També es parlava de "violència de gènere" en el comunicat per la mort d'una dona a Puig-reig, al Berguedà. L'expressió "violència en l'entorn familiar" ja ha desaparegut dels comunicats de premsa del ministeri.

stats