SUCCESSOS
Societat 24/05/2011

Una anciana mata el seu marit que tenia alzheimer

Els mossos han detingut la dona de 80 anys al Poble Sec

Mara Català
2 min

BARCELONAEls van veure ahir al matí per última vegada. En Francisco, de 81 anys, carregava les bosses de la compra mentre la Palmira, la seva dona, l'acompanyava. Havien anat al supermercat. Però aquest matí, els Mossos s'han trobat amb el cadàver del Francisco al seu habitatge del carrer Cabanes número 16 del barri del Poble Sec de Barcelona. No era una mort natural, l'home havia mort estrangulat, segons han informat fonts dels Mossos d'Esquadra. Els agents han detingut la Palmira, de 81 anys, com a presumpta autora de la mort del seu marit.

El matrimoni vivia des de l'any 86 en aquest immoble del Poble Sec, segons expliquen els seus coneguts. Abans, però, explica un mecànic que coneixia la parella, havien viscut a França on en Francisco era taxista: "Era un home controlador i sempre se'l veia a ell pel barri, ara estava malalt".

La víctima patia alzheimer i segons explicava una veïna de l'edifici feia temps que se'l veia "decaigut i malalt". De fet, el matrimoni comptava amb el suport de la seva filla que viu al pis del costat: "Els sentíem discutir però mai hem vist violència física", va comentar el Julio, un altre veí.

Es tracta d'un nou cas de violència domèstica, però en aquest cas ha estat la dona qui suposadament ha mort el marit, un succés menys habitual. El Grup d'Homicidis dels Mossos s'ha fet càrrec de la investigació i falta esclarir si l'estat de l'ancià hauria influït en la decisió de la dona d'acabar amb la vida del seu marit o bé ha estat fruït d'una discussió o altres motius.

A la presó es pot ingressar a qualsevol edat ja que no hi ha una edat límit d'ingrés si no que depèn d'altres circumstàncies. L'article 20 del Codi Penal diu que "el qui en el moment de cometre la infracció penal, a causa de qualsevol anomalia o alteració psíquica, no pugui comprendre la il·licitud del fet o actuar d¡acord amb aquesta comprensió", quedaria exempt de responsabilitat criminal.

stats