SOCIETAT
Societat 09/05/2012

El jutge deixa en llibertat amb càrrecs el jove acusat d'intentar agredir Anglada

Els fets van passar durant una concentració de protesta davant la casa del líder de Plataforma per Catalunya a Vic per la suposada agressió a dos joves el 24 d'abril

Ara
2 min

BarcelonaUn jutge de Vic (Osona) ha deixat en llibertat amb càrrecs el jove detingut aquest dimarts acusat d'intentar agredir el líder de Plataforma per Catalunya (PXC), Josep Anglada, durant una manifestació convocada per protestar pel suposat atac a dos joves magribins a la plaça central de la localitat.

Segons han informat fonts pròximes al cas, el jove va ser detingut ahir pels Mossos d'Esquadra acusat d'un delicte de danys, després que el passat 23 d'abril va provocar desperfectes al retrovisor del vehicle del regidor ultra, i per atemptar contra l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques, en intentar agredir un càrrec electe la tarda del 24 d'abril, segons ha avançat 'Nació digital'. Els fets van passar al final de la concentració de protesta convocada davant de la casa del regidor de Vic per la suposada agressió d'aquest a dos joves magrebins. Un grup de manifestants van córrer rambla avall darrere el regidor i, segons va fer constar Anglada en la denúncia, li van trencar el retrovisor del vehicle quan intentava fugir.

L'origen de tot plegat va ser la diada de PxC el 24 d'abril, que va reunir unes 300 persones a Vic. Anglada hauria clavat un cop de cap a un jove, al qual li va sagnar el nas, i un cop de puny a un altre. Tots dos van ser atesos a l'Hospital General de Vic per contusions a la mandíbula. Els joves van denunciar el regidor. El líder de PxC també va denunciar els joves, segons ell, per dirigir-se-li "en to amenaçador i insultant-lo" al carrer Verdaguer de Vic. Assegura que el van intentar agredir quan anava cap a casa seva.

El jove ha quedat en llibertat en càrrecs a les quatre de la matinada d'aquest dimecres, després de declarar davant del jutge de guàrdia de Vic (Osona).

stats