Troben un excursionista que va desaparèixer en topar amb una família d'ossos a Montgarri

L'home va separar-se del seu grup d'amics en veure l'actitud defensiva dels animals

Una trobada inesperada amb una ossa i els seus tres cadells va acabar amb la desaparició d'un jove francès de 22 anys que feia turisme a Montgarri (Vall d'Aran) amb un grup, entre els quals hi havia el seu pare i un germà. A diferència de la resta d'excursionistes, l'home va fugir corrents en veure l'actitud defensiva dels animals i va perdre el contacte amb el grup. Hores més tard, en trobar cobertura, va poder comunicar la seva posició i va ser rescatat immediatament. 

L'episodi, que va tenir lloc a prop de l'arriu de Barlongueta, va ser comunicat pel  Consell General d'Aran aquest dimarts a la tarda. El jove que va protagonitzar la desaparició va explicar després que l'ossa va esbramegar i moure les extremitats però sense arribar a atacar-lo.

El noi, en no trobar els seus companys de viatge, va buscar una zona on poder recuperar la cobertura del seu dispositiu mòbil i va transmetre la seva ubicació. El dispositiu desplegat va involucrar els Pompièrs d'Aran, la unitat aèria dels Agents Rurals, els Agents de Medi Ambient del Consell General de l'Aran i els Mossos d'Esquadra, i va atendre amb rapidesa la crida dels amics que van denunciar la desaparició. Un cop notificat el punt exacte del turista francès, el rescat va ser immediat.

El rastre de l'ossa 

Gràcies als gossos ensinistrats dels agents mediambientals i a les càmeres de fototrampeig pròximes a la zona, s'està treballant per acabar d'identificar l'animal protagonista. Els dos processos sembla que van pel bon camí. Els gossos van localitzar pèls de l'ossa i les imatges analitzades apunten a una ossa adulta vista amb anterioritat.