Cooperació
Societat 29/11/2010

Primer aniversari del segrest dels cooperants de Barcelona Acció Solidària

Avui fa un any que Al-Qaeda del Magreb Islàmic va segrestar els tres cooperants catalans. Els tres cooperants s'han anat reincorporant poc a poc a la vida pública

Anna Brullet
1 min
La Caravana Solidària va a buscar Vilalta i Pascual a l'aeroport

BarcelonaAvui fa un any que el grup terrorista Al-Qaeda del Magreb Islàmic va segrestar els tres cooperants catalans de Barcelona Acció Solidària, Roque Pascual, Albert Vilalta i Alícia Gámez. La primera en ser alliberada va ser Alícia Gàmez, el passat 10 de març, i Pascual i Vilalta van ser alliberats a l'agost, després de nou mesos de segrest.

Vilalta, amb una lleu coixesa, va demanar fa aproximadament un mes ser reconegut com a víctima del terrorisme, cosa que li suposaria una indemnització de 48.000 euros. Pascual va reaparèixer a la vida pública ràpidament, amb Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet a la festa major. Gámez, tot i ser la primera alliberada és l'última que ha començat a fer vida pública.

Prou caravanes

La junta de Barcelona Acció Solidària s'ha renovat completament i ha anunciat que no farà més caravanes. Ara la distribució la faran en vaixells i amb el mínim de gent possible sobre el terreny. Afirmen que el debat sobre aquest canvi de model ja s'havia obert abans del segrest i que, més tard o més d'hora, s'hauria canviat de totes maneres. Respecte Vilalta, Gámez i Pascual han dit que "se'ls ha de deixar descansar però és una entitat oberta i poden tornar en el moment que vulguin".

stats