SOCIETAT
Societat 13/06/2011

Anonymous: "No han detingut la cúpula perquè no tenim cúpula"

El grup 'hacker' respon suposadament les detencions de la policia amb un comunicat penjat a YouTube

Redacció
1 min

BarcelonaUn vídeo suposadament d'Anonymous penjat a YouTube dóna resposta a la detenció divendres passat de tres dels integrants del grup ciberactivista.

En el comunicat suposadament oficial, Anonymous desmenteix que tinguessin previst donar dades de polítics a ETA, tal com van filtrar fonts policials, i neguen que tinguin intenció d'atacar mitjans de comunicació perquè, segons asseguren, ho considerarien un atac a la llibertat de premsa.

"Ciutadans d'Espanya, Anonymous és un col·lectiu d'individus independents, sense líders, ni cúpules i sense que ningú ens dirigeixi", arrenca dient el vídeo. Una veu distorsionada s'encarrega de llegir el text de 4 minuts amb imatges simulades d'un personatge cobert amb la màscara que identifica el grup.

Divendres passat, la policia espanyola va detenir tres integrants del grup hacker –un d'ells d'Arenys de Mar– i va assegurar que havia detingut "la cúpula" d'Anonymous a Espanya. En el vídeo, responen: "No han detingut la cúpula perquè no tenim cúpula". La xarxa ja va fer mofa sobre aquest fet.

També afegeixen que les detencions són "una cortina de fum" del govern espanyol per amagar les càrregues policials contra els indignats acampats a diferents places de l'Estat.

"Res del que han dit és cert, tret que en som molts", conclou el comunicat.

Aquest dissabte el grup ja es va venjar de les detencions suposadament amb un atac contra la policia espanyola.

stats