Societat 30/03/2013

Els antiavalots de la policia espanyola també aniran identificats

Duran el codi actual més visible i segurament a l'esquena, com el dels Mossos

Efe
1 min
Els estudiants han tornat a sortir al carrer al centre de València aquest divendres.

MadridEls antiavalots de la Policia Nacional espanyola també aniran identificats, com es va fer públic fa quinze dies per als Mossos d'Esquadra. Els agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la policia espanyola duran el seu número identificatiu més visible, amb una mida més gran que l'actual i probablement a l'esquena, segons fonts del ministeri de l'Interior.

Ja es va dir que els antiavalots dels Mossos d'Esquadra durien un codi alfanumèric a l'esquena, però no serà el seu número professional (TIP), sinó un codi nou –anomenat número operatiu professional (NOP)–. En el cas de la policia espanyola no es parla de cap codi nou.

El ministeri enllesteix els canvis sobre la identificació dels antiavalots de la UIP en manifestacions a causa de la recomanació del Defensor del Poble de fer el número identificatiu més visible. Com en el cas de Catalunya, molts col·lectius i ciutadans s'havien queixat que els agents duien el número molt petit i sovint amagat sota l'armilla protectora, de manera que no se'ls podia identificar.

Fonts d'Interior han explicat que, a falta d'enllestir els detalls, s'ha decidit que el número sigui de mida més gran perquè es pugui veure des d'una distància mitjana i que probablement es durà a l'esquena.

stats