Societat 14/02/2011

S'ha acabat l'anticicló

La setmana serà molt més variable que les anteriors i ha començat amb una emblanquinada al Pirineu

Miquel Bernis
2 min
Les Valls d'Àneu aquest matí. Fotografia: @meteopallars_ (Ramon i Conxi)

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Finalment han arribat els núvols i s'ha acabat l'anticicló. Una borrasca que ja des de primera hora va deixant ruixats febles servirà per obrir un període de temps molt més variable. Els xàfecs van caient aquí i allà sense que fins ara hagin acumulat a cap indret més de 5 litres per metre quadrat. Al Pirineu gairebé tota la precipitació és neu i al sector més occidental de la serralada el dia ja ha començat amb una bona emblanquinada. La cota de neu ronda a l'entorn dels 1000 metres i no s'espera que baixi d'aquest nivell.

Amb el pas de les hores els ruixats es concentraran cada cop més al nord, sobretot a les comarques de Girona i la Catalunya del Nord, però també a la tarda encara cauran xàfecs aïllats en algunes comarques de Barcelona, sobretot en àmbits com el Maresme o el Vallès.

Els dies vinents hi haurà més fronts, demà per exemple la pluja arribarà a la tarda i sobretot afectarà les comarques de Tarragona i de Lleida, com avui, però les quantitats de pluja no seran importants. Entre dimecres i dijous n'arribarà un altre, però el cert és que cap d'ells acabarà de generar una situació de pluges abundants i generals. Les estones de cel gris s'aniran combinant amb grans clarianes, sobretot a partir de dimecres.

Els refredats estaran a l'ordre del dia perquè els migdies que faci sol les temperatures seran suaus, però en canvi en les estones de cel gris i vent moderat la sensació de fred serà marcada.

Tot plegat també ha d'ajudar a fer baixar la contaminació, tot i que aquest matí Medi Ambient encara valorava com a regular la qualitat de l'aire a l'àrea metropolitana de Barcelona i preveia de fet que demà les condicions serien similars.

Podeu consultar la previsió per a la vostra població a www.ara.cat/meteo.

stats