Societat 11/12/2011

Amb més de 50 anys i sense feina: "Deia que atracaria un banc"

Els aturats de més edat ho tenen més difícil per tornar a treballar i han d'acceptar pitjors condicions

Laia Altarriba
1 min
BUSCANT FEINA   Cristina Roig va perdre la feina per un ERO a la discogràfica en què treballava. Te més de 50 anys i li queda un any d'atur. No para de fer cursos.

BarcelonaLa feina mai els havia faltat. Ja tenen més de 50 anys, i s'han trobat a l'atur just en el moment en què més els interessa cotitzar per a la jubilació.

Són la franja d'edat amb l'atur més baix. L'Idescat, a partir de les dades del tercer trimestre del 2011 de l'enquesta de població activa, revela que hi ha 61.300 persones a Catalunya de més de 55 anys sense feina, una xifra que suposa el 12% d'aquest segment de població. Però són un col·lectiu que ho té especialment difícil per tornar a trobar feina, tal com expliquen els que s'hi troben, un fet constatat tant pels sindicats com per la Generalitat.

"Deia que atracaria un banc"

És el cas del Fernando López, de Terrassa, que té 53 anys. L'empresa on treballava el va fer fora per crear un comitè d'empres. Era el maig del 2009. Des d'aleshores ha enviat més de 100 currículums i ha trucat a totes les portes que se li han acudit. Però fins fa poques setmanes no ha obtingut per fi una resposta: "He agafat aquesta feina per viure, perquè ens hem menjat els estalvis. No hi veia cap sortida, pensava que acabaria agafant una depressió", expressa. Amb un somriure, afegeix: "Li deia a la meva dona que al final em faria atracador de bancs".

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA PREMIUM.

stats