Societat 27/04/2016

Apareixen noves trampes per a ciclistes als camins de Rosselló

Es torna a enrarir la relació entre ciclistes i caçadors, després de semblar de gestos dels col·lectius per rebaixar la tensió

Enric Revuelta
2 min
Trampes per a ciclistes col·locades a la serra del Rosselló

RossellóLa convivència entre ciclistes i caçadors s’ha vist novament enrarida després de l’aparició de més trampes a la serra de Rosselló (Segrià). Un ciclista va notificar al consistori que va haver de retirar dilluns una dotzena de troncs i roques en aquests camins tot i que es desconeix la identitat de la persona que ho ha fet. L’aparició d’aquests obstacles se suma als repetits episodis que van començar a finals del passat mes de gener, quan els ciclistes van denunciar la col·locació d’un filferro amb punxes lligat en dos arbres. Fins i tot un jove de 19 anys va denunciar que un caçador l’havia encanonat amb una escopeta.

La tensió semblava que s’havia alleujat fa unes setmanes després que els dos col·lectius fessin pinya en una jornada de neteja als boscos de la zona, en una acció afavorida pels ajuntaments de Rosselló i Torrefarrera. “Estem sorpresos, perplexos i desencantats perquè portàvem una temporada en què s’havia posat sentit comú”, explica Josep Abad, alcalde de Rosselló. El Marc Tugues, ciclista de Mollerussa (Pla d’Urgell) es va trobar els obstacles i, segons ell, “estaven posats amb mala intenció perquè són punts on es baixa amb la bicicleta i si et trobes amb trampes com aquestes, és molt difícil frenar i et pots fer molt mal”.

Trampes per a ciclistes als camins de Rosselló

Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant qui hauria pogut col·locar les trampes que han aparegut a la serra els darrers mesos i des del consistori expliquen que han reforçat la presència policial a la zona. De fet, després de la transcendència mediàtica per l’aparició de trampes als senders, el consistori va aprovar una ordenança municipal que regula l’ús de la serra de Rosselló i que preveu multes de fins a 250 euros per a ciclistes i caçadors que l’incompleixin.

Es va estipular que en període de caça els caçadors tindrien prioritat d'us de la serra els dijous, diumenges i festius mentre que els ciclistes hi podrien anar la resta de dies. El període de caça s’ha allargat uns dies més a causa de la superpoblació de conills. Des de l’Ajuntament de Rosselló, però, constaten que diumenge al vespre no hi havia obstacles a la serra ja que els caçadors revisen els camins després de les batudes.

Trampes per a ciclistes als camins de Rosselló
stats