Societat 11/07/2012

Els homes aparquen millor o com atraure turistes amb un tòpic masclista?

L'alcalde de la ciutat alemanya de Triberg reserva les places més difícils d'un aparcament als mascles per utilitzar "l'humor com a màrqueting". Les presenta com un "repte" als conductors més experts

1 min
Les places verdes són destinades a les dones / RTBF

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A l'aparcament municipal de Triberg, Alemanya, els llocs de més difícil accés estan reservats per als conductors de sexe masculí. En canvi, les places més àmplies, més il·luminades i sense obstacles on és més fàcil aparcar el vehicle són només per a les dones, que evitaran maniobres i obstacles arquitectònics. L'alcalde, Gallus Strobel, ha diferenciat les places amb els símbols de cada sexe pintats a terra.

Tot i algunes crítiques per masclisme, l'alcalde assegura que aquesta mesura és per potenciar "l'humor com a màrqueting". De fet, ha assegurat que ja hi ha interessats a visitar la ciutat i provar d'aparcar a les places “masculines”.

Strobel diu que això suposarà “un repte per als conductors més experts” i, segons recull la televisió pública belga, ha afirmat que “els homes són, per norma, una mica millors en aquests reptes”. En un vídeo a la mateixa web, l'alcalde ensenya a aparcar a una dona en una de les places destinades al sexe masculí.

Amb tot, no és la primera vegada que es posa en marxa una mesura d'aquest tipus. Un centre comercial xinès va fer el mateix el 2009: les places més amples i fàcils, que a més estan pintades de rosa, són exclusivament per a dones.

stats