Un lavabo públic i més espai per al parc infantil: l'aposta de l'Ajuntament per al conflicte de l'Illa Robadors

També es crearà la figura del dinamitzador comunitari, que faci mediació entre comerciants, veïns i treballadores sexuals

L' Ajuntament de Barcelona ha decidit redefinir el pla d'acció a l'entorn de Salvador Seguí, al districte de Ciutat Vella, per la problemàtica que arrossega la coneguda com a Illa Robadors en el xoc entre veïns, comerciants, treballadores sexuals i persones amb drogoaddicció. Una de les mesures que engegarà el consistori, segons ha explicat aquest dijous la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, és l'ampliació de les activitats del parc infantil, "de manera que s'ocupi més espai a la plaça amb activitat familiar i que les dinàmiques que es generen en el seu entorn guanyin presència a l'espai públic".

D'altra banda, segons ha explicat la regidora, s'instal·larà també un lavabo públic, que serà una cabina fixa autorentable a la cantonada del carrer d'en Robador amb el carrer de Sant Pau. Es preveu que estigui instal·lada el gener del 2017. Els orins i defecacions a l'espai públic eren una de les problemàtiques que més destacaven entre les queixes dels veïns, que també protestaven per l'augment de consum de drogues a l'illa.

És per això que es crearà també la figura del dinamitzador comunitari, que farà de mediador entre veïns, comerciants i treballadores socials per aconseguir una millor convivència.
 
Finalment es traslladarà l' Oficina d'Habitatge del districte als locals que fan cantonada amb la plaça Salvador Seguí, al davant del parc infantil. La idea és que les dinàmiques que es generin al seu voltant "contribueixin a normalitzar els usos que es donen a l'espai públic i a vetllar per la bona convivència". El trasllat es durà a terme el primer trimestre del 2017.

Per saber-ne més: "Es ven per prostitució", els veïns del Raval contra les màfies

Més continguts de