Beure aigua abans de menjar aprima

Un estudi de la Universitat de Birmingham apunta que beure mig litre d'aigua abans dels àpats ajuda a combatre l'obesitat

Una de les llegendes urbanes més esteses és la que considera que beure durant els àpats engreixa. El motiu d'aquesta peculiar creença popular (l' aigua té 0 calories es prengui quan es prengui) seria que contribueix a retenir líquids. Ara, un nou estudi de la  Universitat de Birmingham apunta que beure abans dels àpats no només no engreixa sinó que, ben al contrari, ajuda a perdre pes. Ara bé, no n'hi ha prou amb uns glops: cal beure mig litre abans de cada àpat principal, tres vegades al dia.

Els experts en nutrició sempre havien recomanat a les persones que volien perdre pes que beguessin aigua abans d'ingerir aliments, amb la idea que si l'estómac ja és ple no és possible menjar tant. Ara, l'estudi de la Universitat de Birmingham, publicat a la revista 'Obesity', ha constatat que les persones que en el context d'una dieta beuen mig litre d'aigua abans de menjar perden més pes que aquelles que no ho fan.

La doctora Helen Parretti remarca la importància de la troballa en la lluita contra l'obesitat. “Combinada amb una dieta saludable i amb exercici físic, aquesta és una manera molt senzilla d'ajudar a perdre pes. No sembla gaire difícil incorporar aquest hàbit a la nostra vida quotidiana”, afirma.

Els autors de l'estudi van treballar amb un grup d'adults obesos, els quals van dividir en dos subgrups. Uns van beure aigua abans dels àpats; els altres s'havien d'imaginar que tenien l'estómac ple quan seien a taula. A l'hora de contrastar resultats, els que van beure aigua van perdre, de mitjana, 1,3 quilos més que no pas aquells que van seguir només una suggestió imaginària.