Societat 13/03/2012

El govern aragonès preveu que l'incendi de la Franja quedi controlat avui

La tasca de les brigades terrestres s'ha centrat a mantenir estabilitzat l'incendi, objectiu que es va aconseguir ahir a la tarda, per evitar que es creïn nous focus

Efe
1 min

SaragossaEl govern aragonès preveu deixar controlat definitivament l'incendi que es va originar la tarda del passat dijous al nucli pirinenc de Castanesa, a la comarca de la Ribagorça, i que ha arrasat al voltant de 1.600 hectàrees de bosc i pastures.

Així ho confirmen fonts de l'executiu autonòmic, que també expliquen que els mitjans aeris que participen en les tasques d'extinció, tres hidroavions i diversos helicòpters, han reprès els treballs a les 08.00 del matí d'avui dimarts.

Durant la nit i matinada d'avui, la tasca de les brigades terrestres s'ha centrat a mantenir estabilitzat l'incendi, objectiu que es va aconseguir ahir a la tarda, i evitar la propagació de nous focus.

Ara, el comandament operatiu, que treballa sobre el terreny, vol aconseguir passar al llarg de la jornada d'avui de la situació d'incendi estabilitzat a controlat.

Continuen amb l'extinció

Amb aquesta finalitat, els nombrosos mitjans aeris desplegats a la zona afectada aboquen aigua de forma contínua sobre les flames, especialment a les zones orogràfiques de més difícil accés per a les brigades terrestres.

L'estabilització de l'incendi i la reducció de la situació de perill a nivell zero va permetre, ahir dilluns, que tornessin a casa al voltant de 70 veïns dels catorze petits nuclis de població que van ser desallotjats la tarda de dijous passat davant el risc que les flames arribessin les seves propietats.

L'equip de treball, coordinat pel govern d'Aragó, està compost per més de 300 persones.

stats