L'arquebisbe de Barcelona denuncia per desfalc el tresorer dels Missioners dels Malalts Pobres

Els Mossos l'han detingut aquest migdia. Omella assegura que vol "treure tota la veritat" del cas

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha denunciat als Mossos d'Esquadra per frau el frare encarregat de la tresoreria de la  Pia Unió dels Germans Missioners dels Malalts Pobres a Barcelona. A més, segons l'agència Efe, ha nomenat un comissari per intervenir l'entitat i protegir-ne l'obra social.

Segons fonts de l'arquebisbat de Barcelona el frare s'hauria quedat una gran quantitat dels diners que gestionava com a apoderat de l'orde. Omella, en una roda de premsa, ha dit avui que volen "treure tota la veritat" del cas i anar "fins al final". No ha especificat quants diners hauria defraudat, només ha dit que eren quantitats "molt elevades". Els Mossos han arrestat l'home aquest migdia, segons Europa Press.

El tresorer, originari del Perú i que duia tres anys a Barcelona,  ha estat expulsat de l'orde. Omella hauria decidit denunciar el cas i intervenir-hi directament així que va saber de les irregularitats.

El comissari interventor es va nomenar el 6 de març. Després d'investigar el cas, el 9 d'abril, el comissari va decidir "l'expulsió fulminant" del tresorer aplicant el reglament intern de l'orde. La denúncia és per un possible delicte econòmic, perquè el frare hauria gestionat fraudulentament part del patrimoni dels Germans Missioners dels Malalts Pobres. 

La Pia Unió dels Germans Missioners dels Malalts Pobres ofereix assistència física i espiritual als malalts pobres i treball social als marginats, a Catalunya i a Galícia, des del 1946. Els centres d'acollida per a gent gran i discapacitats intel·lectuals i tota l'obra social queden ara tutelats per l'arquebisbat de Barcelona.