Societat 13/07/2018

Arresten un clan familiar que captava discapacitats per obtenir crèdits i per utilitzar-los com a servei domèstic

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones, dues de les quals han ingressat a presó

Ara
1 min
El Cesicat nega haver espiat polítics ni reclutat Mossos d'Esquadra per fer seguiment de personatges públiques

BarcelonaCaptaven persones grans discapacitades en menjadors socials. Se les emportaven a casa, les obligaven a fer feines domèstiques, les maltractaven físicament i les utilitzaven per obtenir crèdits als bancs fins que els buidaven els comptes. Quan ja devien molts diners i les entitats no els finançaven més les feien fora i buscaven noves víctimes. Els Mossos d'Esquadra han arrestat els sis membres del clan familiar que feia temps que vivien a costa d'aquestes persones. Dos dels arrestats han ingressat a presó provisional.

Quan van escorcollar els domicilis dels arrestats –a Badalona i Sabadell–, els agents van localitzar una dona que el grup tenia explotada i que va denunciar que un dels detinguts hauria intentat abusar sexualment d'ella. En un comunicat, els Mossos destaquen la "crueltat" del grup, a qui van començar a seguir la pista el novembre de l'any passat. A més de situacions de maltractament asseguren que només donaven de menjar un cop al dia a les víctimes: un entrepà i una aigua.

El cos responsabilitza els arrestats –cinc dones i un home– de pertinença a grup criminal, tràfic d'éssers humans i estafa continuada. Durant els escorcolls els agents van comissar material electrònic de consum (televisors, ordinadors i telèfons) i documentació referent a la concessió de crèdits a les víctimes. La dona rescatada pels Mossos ha sigut acollida per un servei de la capital catalana per ser tractada com a víctima d’un delicte de tràfic d’éssers humans.

stats