Llibertat amb càrrecs per al professor de l'Ametlla detingut per abusos sexuals a menors

L'IES Eugeni Xammar va seguir el protocol i el docent està suspès de feina de manera cautelar

El professor de l'IES Eugeni Xammar de l'Ametlla del Vallès arrestat dilluns per abusos sexuals a menors ja és en llibertat provisional amb càrrecs, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'home, suspès cautelarment per la Conselleria d'Ensenyament, va declarar ahir al vespre al jutjat de guàrdia i després va quedar lliure. Encara manca que es designi el jutjat d'instrucció que durà el cas.

La policia va rebre una denúncia de la direcció de l'escola dimecres de la setmana passada i després el van denunciar les famílies de tres presumptes víctimes d'entre catorze i setze anys. Segons el TSJC l'investiguen per tocaments als adolescents.

La direcció del centre, a més de denunciar el cas als Mossos, també va seguir el protocol i va avisar els Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Oriental i el Maresme. La Conselleria informa que ha suspès el docent de manera cautelar durant tres mesos. Si s'obre un procés penal pel cas d'abusos, tal com és previsible, la suspensió s'ampliarà de manera cautelar mentre no s'acabi.

Sorpresa entre famílies i alumnes

El centre on treballava el professor ha funcionat amb normalitat aquest dimarts, mentre que la direcció de l'escola i la majoria de famílies han evitat fer declaracions sobre el cas, segons l'ACN. Una de les poques persones que ha acceptat parlar ha estat Mireia Palau, mare de tres noies que estudien a l'institut.

Malgrat haver narrat que el docent "tenia un caràcter peculiar i, a vegades, era irrespectuós amb els alumnes" ha restat importància a l'assumpte, i s'ha mostrat tranquil·la. Ha explicat que té tres filles amb la mateixa edat que les presumptes víctimes i mai havia escoltat res semblant. Ha conclòs que "passa el mateix que amb altres mestres a altres escoles".

Per la seva banda, els alumnes han mostrat incredulitat davant els fets. Es tractava d'un professor veterà al centre que impartia classes de francès, entre altres matèries.