Publicitat
Publicitat

SUCCESSOS

Un home arruïnat estavella el seu cotxe contra la seu del PP

La desesperació i uns hipotètics problemes mentals van portar ahir un home arruïnat a estavellar el seu cotxe contra la seu del PP, al carrer Génova de Madrid. El caos va apoderar-se del centre de la capital espanyola, amb estacions de tren i de metro tancades i un cordó policial que va provocar el col·lapse viari. L’incident va succeir al voltant de les 7.00 hores i la situació no va quedar normalitzada fins gairebé després de set hores, un cop el cotxe va ser retirat, i l’home, detingut i traslladat a dependències policials.

El cap superior de la policia, Alfonso José Fernández, va explicar a la tarda que el cotxe transportava un artefacte de fabricació casolana que podria haver explotat, tot i que era molt “rudimentari”, segons va recollir Efe. L’artefacte estava format per 5,8 quilograms de nitrat amònic -adob industrial- barrejat amb combustible i estava adossat a dues bombones de gas butà, amb un temporitzador i un iniciador fet amb llumins. Segons la policia, en cas d’haver-se activat hauria provocat danys greus tant a la seu del PP com als edificis pròxims.

L’autor de l’atac va ser identificat com a Daniel P.B., de 37 anys i natural de Bronchales (Terol), i va explicar als agents en el moment de la seva detenció que havia comès l’acció perquè estava desesperat després d’haver-ho perdut tot. Efe va assegurar que l’home, que va aconseguir fer entrar el cotxe sencer al vestíbul de la seu del PP a través de la vidriera, estava a l’atur des del mes de maig i havia treballat durant períodes interromputs en una fàbrica d’aglomerats de fusta a Terol. Pel que sembla tenia esquizofrènia i problemes amb les drogues, i l’havien detingut per haver robat un cotxe fa 15 anys.

El nou portaveu del Partit Popular al Congrés, Rafael Hernando, va atribuir l’acció a la “decisió esbojarrada” d’una persona “desequilibrada”. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la presidenta d’organització del partit, María Dolores de Cospedal, van anar a la seu poc després de l’incident per comprovar els desperfectes.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de