Societat 07/03/2018

Arxiven la causa contra els 56 ciutadans investigats per tallar l'A-2 i la C-32 durant el 8-N

Un dels jutges assegura que podrien haver comès una infracció administrativa "però en cap cas penal"

Acn
1 min
Diverses persones s'han encadenat simbòlicament davant dels jutjats d'Igualada amb màscares amb la boca tapada en solidaritat amb els investigats

Igualada/Vilanova i la GeltrúEl jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada ha arxivat provisionalment la causa contra les 51 persones investigades per haver participat en els talls de trànsit a l'autovia A-2 a l'altura d'Òdena (Anoia) durant la vaga del 8 de novembre. El jutge argumenta ara, després que els investigats hagin declarat, que no ha quedat "degudament justificada la perpetració del delicte que va donar lloc a la formació de la causa". Els investigats estaven acusats d'un presumpte delicte de desordres públics, però el jutge, en la seva interlocutòria, considera que els fets "serien constitutius d'una infracció administrativa i en cap cas penal".

A més, el magistrat assegura que el delicte de desordres públics "exigeix violència" i després de practicar diverses actuacions "no s'ha acreditat" que n'hi hagués. El jutge conclou que "la identificació dels participants és tan vaga que és pràcticament impossible atribuir cap fet a cap dels identificats, sigui perquè no eren allà, sigui perquè, encara que hi fossin, canvia poc la narració general".

D'altra banda, una altra magistrada ha arxivat la causa oberta contra 5 veïns del Garraf per haver tallat la carretera C-32, també durant el 8-N. La magistrada havia citat els investigats a declarar el 10 d'abril per un delicte de desordres públics, però finalment ha decidit donar per tancada la investigació, perquè considera que no consta cap indici d'aquest delicte. Ara la fiscalia pot recórrer la decisió.

stats