Un altre atac al Pi de les Tres Branques

Uns desconeguts han fet un tall profund en una de les branques del Pi Vell i dos talls més al Pi Jove

El Pi de les Tres Branques ha patit un nou atac. L’acte s’ha descobert aquest matí de divendres i, a hores d’ara, Mossos d’Esquadra i responsables municipals ja estudien els fets. Segons ha informat l’ Ajuntament de Castellar del Riu, terme municipal en què es troba l’arbre simbòlic, uns desconeguts han fet un tall profund en una de les branques del Pi Vell, mentre que també han aparegut dos talls més al Pi Jove.

El maig del 2014, l’emblemàtic Pi va ser mutilat i la branca afectada es va poder-se recuperar tot just el juliol passat, gràcies a una estructura de nervis d’acer. El juny del 2015 el Pi Jove també va ser objecte d’un acte vandàlic, amb un tall d’uns 20 a 30 centímetres en una part important del contorn.

Ara, del Pi Vell, s’hauria intentat tallar una branca diferent de la de l’última vegada, que va ser restituïda a partir d’una malla d’acer. El tall fa aproximadament un pam de profunditat.

El consistori ja ha demanat en reiterades ocasions suport a la Generalitat per garantir amb càmeres de vigilància la protecció de l’arbre simbòlic que va lloar Jacint Verdaguer. “Aquest matí hem parlat també amb la secció d’Arbres Monumentals de la Generalitat i hem tornat a demanar mitjans, ja que, a causa del moment polític que estem vivint al nostre país, no ens en sortirem si no rebem ajuda per a una vigilància millor”, ha reiterat avui a aquest diari Adrià Solé, alcalde de Castellar del Riu. Solé ha explicat que els Mossos d’Esquadra vigilen la zona fent-hi rondes, però que per la situació aïllada del pla de Campllong, cal anar més enllà en la protecció del Pi.

El consistori havia proposat amb anterioritat que es posessin càmeres a l’entorn dels dos Pins, una actuació que, econòmicament, l’ens local no pot afrontar en solitari. 

Més continguts de