Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Pirates informàtics ataquen l'FMI

Les dimensions del "complex" atac encara es desconeixen, segons publica 'The New York Times'

El Fons Monetari Internacional (FMI) va ser víctima d'un "complex" atac cibernètic recentment, segons The New York Times.

Segons el diari, l'FMI va comunicar dimecres al seu personal i a la junta directiva que era subjecte d'un "complex" atac de pirates informàtics "les dimensions del qual encara es desconeixen". La institució financera, però, no va fer cap anunci públic sobre l'atac, que es va produir en uns moments en què l'organisme multilateral intenta seleccionar un nou director-gerent després de la detenció de Dominique Strauss-Kahn el mes passat a Nova York, acusat d'un delicte sexual.

"Es tracta d'un forat (de seguretat) molt gran", ha dit un dels funcionaris, que remarca que l'atac va passar durant els últims mesos, abans i tot de l'arrest de Strauss-Kahn .

En preguntar-li sobre l'atac cibernètic divendres a la nit, un portaveu de l'FMI, David Hawley, va dir al diari que "estem investigant l'incident, i el Fons opera plenament", encara que no va oferir detalls.

L'FMI ha estat al capdavant dels programes de rescat per Portugal, Grècia i Irlanda, i té en el seu poder informació sensible sobre altres països que també es troben a la vora d'una crisi, així com altres dades capaces d'afectar els mercats.

El passat dia 1, el grup de pirates informàtics "Anonymous" va anunciar a Twitter l'operació Grècia, en la qual convidava a atacar la pàgina web de l'FMI pel seu desacord amb les condicions del rescat a Grècia, encara que no ha precisat quan es realitzarien aquests atacs.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de