Societat 06/07/2014

Ataquen tres camions carregats de fruita de Lleida a Perpinyà

El sindicat Asaja emmarca aquesta acció en els problemes que tenen els productors francesos per comercialitzar els seus productes davant la competència catalana

Acn
1 min

BarcelonaUns desconeguts han atacat aquest cap de setmana a Perpinyà tres camions carregats de fruita procedent de Lleida. Segons ha explicat el sindicat Asaja, els fets haurien passat dissabte a prop de la capital del Rosselló. Les més de 45 tones de préssec pla i nectarina que transportaven els tres camions procedents de Lleida van anar a parar a terra. El sindicat ha condemnat aquesta "greu acció" i insta els governs català i espanyol a mostrar davant l'executiu francès un "enèrgic rebuig" a aquest fet. Asaja recorda que els productors no són "els culpables que els pagesos de França no puguin oferir la qualitat" dels productes catalans i conviden els pagesos francesos a visitar Lleida perquè "els ensenyarem a produir".

El sindicat Asaja emmarca aquesta acció en els problemes que tenen els productors francesos per comercialitzar la seva fruita davant la competència catalana. Per això, els recorden que els productors catalans no són "culpables" que els pagesos de França "no puguin oferir la qualitat dels nostres productes" i els insten a "millorar els seus productes". "Si cal els convidem que vinguin a les comarques de Lleida i els ensenyarem a produir", han afegit.

No és la primera vegada que passa una cosa així. Fa tres anys també es van produir accions similars, segons recorda el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué. Roqué ha instat els governs català i espanyol a posar-se en contacte amb el govern francès perquè aquests actes no es repeteixin. Asaja adverteix que si aquestes accions continuen, "els pagesos de les comarques de Lleida ens reservem el dret a portar a terme accions de recriminació davant la mateixa frontera amb França".

stats