Societat 03/07/2021

Atrapen uns lladres que van rebentar quatre caixes fortes a la Diagonal

El grup, que actuava a tot l’Estat, utilitzava bufadors i martells pneumàtics per als robatoris

ARA
2 min
El material per rebentar les caixes fortes que els agents van trobar en els escorcolls.

BarcelonaLa policia buscava des de feia gairebé un any un grup que es dedicava a rebentar les caixes fortes d’oficines comercials i establiments. Els lladres actuaven a tot l’Estat, sempre en cap de setmana aprofitant que els locals estaven buits perquè no hi havia ningú treballant, i en una franja horària diürna. Anaven vestits amb gorres, caputxes i ulleres per amagar la seva identitat, i el seu modus operandi consistia en forçar les caixes de seguretat amb eines especialitzades. Quan decidien cometre un robatori, els diversos membres s’alternaven per fer més difícil que els poguessin vincular amb el grup i amb l’autoria de cada assalt.

A Barcelona, els lladres van actuar el 21 de febrer a les oficines d’una empresa situada a l’avinguda Diagonal. Van entrar a l’interior de les oficines i van rebentar les quatre caixes fortes que hi havia. Per aconseguir forçar les caixes van haver d’utilitzar eines d’oxitall, bufadors i martells pneumàtics. Els Mossos d’Esquadra van veure que el robatori podia ser obra d’un grup criminal establert a Madrid que també buscava la Policia Nacional, motiu pel qual van crear una investigació conjunta. Els agents els van vincular amb vuit casos comesos des de l’octubre de l’any passat i fins a aquest juny: dos a Barcelona, dos a Madrid, dos a Talavera de la Reina, un a Aranjuez i un a Almeria.

Els Mossos i la Policia Nacional van detenir la setmana passada quatre homes d’entre 23 i 40 anys, tres de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat marroquina, per pertànyer a aquest grup criminal i pels vuit robatoris amb força. Segons els cossos de seguretat, els quatre membres, que tenien diversos graus de participació, acumulaven antecedents per fets similars i formaven un grup “molt actiu”. Vivien a l’àrea metropolitana de Madrid i es calcula que van obtenir, entre diners en metàl·lic i objectes que hi havia a les caixes fortes, un botí de més de 87.000 euros. Durant la investigació els agents van saber que planificaven un nou robatori a Madrid i van accelerar les detencions per evitar-lo.

Plantació de marihuana de 117.000 euros

En els escorcolls van trobar el material per accedir als locals i rebentar les caixes fortes. També van localitzar algunes peces de roba que els lladres es posaven per fer visites prèvies a les oficines i als establiments que volien assaltar per tenir informació abans de cometre els robatoris. En un dels habitatges intervinguts van confiscar una plantació de marihuana, valorada en gairebé 117.000 euros: les plantes pesaven 64 quilos. Per això els Mossos i la Policia Nacional atribueixen als quatre homes i també a una dona de 31 anys de nacionalitat espanyola, vinculada amb el manteniment de la plantació, un delicte contra la salut pública.

Un dels homes i la dona van quedar en llibertat després de declarar a comissaria. Els altres tres homes, tots amb antecedents, els van posar a disposició judicial. La policia no aclareix si se n'ha ordenat l'ingrés a presó.

stats