PROTESTES AL CARRER
Societat 05/06/2011

El dret a l'autodeterminació s'incorpora al document de mínims de l'acampada de Barcelona

La proposta supera tots els tràmits i és aprovada de forma definitiva. Després d'una segona votació i de moltes discrepàncies, l'enunciat s'ha validat amb 395 vots a favor i 270 vots en contra

Laia Espín / Joan Serra
1 min
Un moment de l'assemblea d'aquest diumenge / JORDI PIZARRO

BarcelonaL'autodeterminació, o el dret dels pobles a decidir, ja té llum verda per convertir-se en un dels eixos programàtics de l'acampada dels indignats de Barcelona. Tot i que ja s'havia aprovat en una comissió prèvia, l'enunciat s'ha validat finalment a l'assemblea, després d'uns moments de desconcert, en què s'han evidenciat discrepàncies entre els indignats. La votació s'ha hagut de repetir dos cops i s'ha tancat amb aquest resultat: 395 vots a favor i 270 en contra.

Els recels mostrats per una quarantena de persones dissabte a la nit, en una assemblea on el 90% dels assistents havien donat el sí, han quedat superats. En la discussió d'aquesta tarda a la comissió corresponent, les objeccions havien estat menors, bé perquè les persones que les presentaven no hi eren o bé perquè les han retirat. A l'assemblea, s'ha tornat a evidenciar la falta d'unanimitat.

El punt que es debatia per incloure al manifest proposa "reconèixer el dret a l'autodeterminació de tots els pobles del món tal com recull la Carta de les Nacions Unides i, per tant, del poble català".

stats