Societat 24/07/2017

Les autoescoles protesten al Congrés per una solució a la falta d'examinadors

La vaga d'examinadors està afectant especialment Catalunya

Acn
1 min
Les autoescoles protesten al Congrés per una solució a la falta d'examinadors

MadridEls representants de les autoescoles catalanes han reclamat davant del Congrés dels Diputats de Madrid una solució immediata a la falta d'examinadors a Catalunya, a causa de la vaga d'examinadors i de la manca de treballadors que operen al territori. Segons les autoescoles, "Catalunya viu la situació més greu perquè pateix un greuge comparatiu en nombre d'examinadors des del 2013".

Els examinadors de Trànsit a Catalunya van anunciar 20 dies d'aturada per reclamar la millora de les condicions laborals i salarials fins a finals d'aquest mes. A partir del 4 de setembre, a més, el col·lectiu ha anunciat vaga indefinida i això es traduiria, segons els responsables de les autoescoles, en "una sentència de mort per al sector".

El president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, ha subratllat que si no millora la situació i els alumnes no poden començar a fer l'examen, les autoescoles es veuran obligades a presentar EROs temporals. A Catalunya hi ha 17.000 persones treballant a les autoescoles.

La protesta ha aglutinat unes 400 persones i s'hi han sumat també col·lectius d'arreu d'Espanya.

stats