Societat 25/06/2012

Les últimes autopistes que va construir Aznar han generat un forat de 3.800 milions, segons 'El País'

Les radials que surten de Madrid són les que generen més pèrdues. Foment estudia un pla de rescat per salvar constructores i caixes, que no poden ni pagar els interessos del deute

Ara
1 min

BarcelonaLes autopistes espanyoles de peatge més recents, impulsades pel govern d'Aznar, especialment les radials que surten de Madrid, ja han generat un forat de 3.800 milions d'euros, segons revela aquest dilluns el diari 'El País'. Això ha deixat vuit concessionàries gairebé en fallida, segons admeten les empreses i figura en un informe del ministeri de Foment. En les concessionàries d'aquestes autopistes hi participen les principals constructores i diverses caixes d'estalvis. El govern espanyol estudia un pla de rescat per salvar-les. El 2010 van obtenir entre totes 50 milions de beneficis, i no poden ni pagar els interessos del deute que van contraure per construir les carreteres.

La ministra de Foment, Ana Pastor, va proposar fa uns mesos rescatar les concessionàries de les autopistes de Madrid en crisi allargant les concessions de les autopistes a Catalunya i el País Valencià. El Parlament s'ha oposat a la mesura. La proposta va donar ales a la campanya #novullpagar. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va obrir la porta a implantar peatges a les autopistes madrilenyes per evitar la fallida.

stats