Societat 25/07/2012

Les autoritats visiten els 17 municipis de l'Empordà afectats per l'incendi per començar a valorar els danys

Un cop controlat el foc, que ha afectat 13.960 hectàrees, cal quantificar danys de cara a la reunió de divendres amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega

Laura Díaz-roig
1 min
Incendis a l'Empordà/ Cèlia Atset

BarcelonaRepresentats de la Generalitat, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà visiten aquest dimecres els 17 municipis afectats per l'incendi que crema des de diumenge a l'Alt Empordà i que ja està controlat. Les autoritats s'han dividit en tres grups i han mantingut contactes amb els alcaldes i veïns de les poblacions per començar a quantificar els danys provocats pel foc, de cara a una reunió que se celebrarà divendres amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. “Tenim dues prioritats: demanar als pobles quines són les necessitats bàsiques i encomanar la valoració dels danys per a divendres”, ha explicat Pere Vila, adjunt a presidència de la Diputació de Girona, que ha visitat, entre altres municipis, el de Boadella i les Escaules, on s'ha cremat un 90% de la superfície. Vila ha assegurat que la Diputació es compromet a assumir les despeses de primera necessitat en dos o tres dies.

El paisatge de la zona és desolador i, un cop obertes pràcticament totes les carreteres, les conseqüències del foc devastador són més evidents. Els Agents Rurals ressegueixen ara els camins per afinar el perímetre cremat, que en casos com Capmany, arriba al 98% del municipi.

stats