Publicitat
Publicitat

Els avis són l'últim bastió perquè els nens recuperin la dieta mediterrània

Una de cada dues persones grans fomenten una alimentació equilibrada entre els seus néts

Els avis poden ser l'últim bastió perquè les noves generacions recuperin la dieta mediterrània, progressivament oblidada pels pares, ja que una de cada dues persones grans fomenten una alimentació equilibrada entre els seus néts. Aquesta és una de les principals conclusions del primer estudi sobre la influència dels avis en l'alimentació dels nens, impulsat per la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) i l' Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) , que ha estat presentat aquest dilluns coincidint amb el Dia Nacional de la Nutrició.

L'estudi, realitzat sobre un total de 404 enquestes telefòniques a ciutadans amb una mitjana d'edat de 70 anys, posa de manifest que els hàbits alimentaris dels avis espanyols segueixen sent sans. De mitjana, els enquestats mengen aproximadament 3 peces de fruita al dia, mengen peix prop de 3 vegades a la setmana, i verdures unes 4 vegades. A més, en la seva dieta diària no hi ha un excés d'aliments que continguin greixos saturats. De les dades de l'enquesta es desprèn que aliments tan equilibrats i sans com els potatges només apareixen a la dieta habitual de moltes llars si hi viu una persona gran.

Segons els impulsors de l'estudi, els nous ritmes socials i la incorporació de la dona al treball dificulten planificar els menús. Això porta, per exemple, a la desaparició dels llegums de la dieta, ja que cal posar-los en remull el dia anterior. Així ho ha posat de relleu el president de FESNAD, Jordi Salas-Salvadó, que ha destacat que el nou model familiar ha produït una "ruptura" en l'aprenentatge i la transmissió de bons hàbits alimentaris i els avis juguen un paper molt important. L'assessora de l'Estratègia NAOS, de l'AESAN, Teresa Robledo, ha manifestat la seva preocupació pel sobrepès i l'obesitat en els nens.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT