Gallardón inclourà finalment la malformació del fetus com a motiu legal per avortar, segons 'El País'

El rotatiu assegura que el ministeri de Justícia suavitzarà l'avantprojecte de llei. Està previst que s'aprovi al juliol

El ministeri de Justícia modificarà l'avantprojecte de llei de l'avortament per permetre la interrupció de l'embaràs en cas de malformació greu del fetus, sigui o no compatible amb la vida, segons avança aquest dilluns 'El País'. El rotatiu assegura que el ministeri dirigit per Alberto Ruiz-Gallardón suavitzarà un dels aspectes més controvertits del seu avantprojecte de llei, que l'executiu espanyol té previst aprovar al juliol.

Segons el rotatiu, aquest canvi en el text no inclourà un supòsit específic de malformació fetal, però sí que permetrà a la dona interrompre l'embaràs sense haver de demostrar que això li provoca un dany psicològic, ja que es donarà per descomptat.

El dubte que queda ara, tanmateix, és si es mantindran les 22 setmanes com a termini màxim que recull l'avantprojecte de llei per al·legar el dany de l'embarassada en aquest supòsit o s'ampliarà el termini per incloure les malformacions fetals que es detecten després de la setmana 22. En el text, tal com està ara, després d'aquest termini només es contempla l'avortament per malformacions incompatibles amb la vida.

Les fonts del govern espanyol consultades per 'El País' també obren la possibilitat que l'executiu estudi rebaixar de dos a un els metges que han d'avalar el supòsit de dany psicològic per avortar.