Societat 12/08/2011

Si has avortat i participes a les Jornades Mundials de la Joventut, l'Església et perdona

Rouco Varela permetrà que tots els sacerdots perdonin les avortistes durant la trobada catòlica, a la qual acudirà el Papa

Redacció
1 min
Rouco Varela, abans de visitar una exposició al Museu Thyssen / Getty

BarcelonaTothom té dret a una segona oportunitat. Això deu pensar l'Església i així ho aplicarà a aquelles fidels que hagin avortat i ara n'estiguin penedides. Ara bé, 'l'oferta' només estarà vigent la setmana que ve, coincidint amb les Jornades Mundials de la Joventut (JMJ) que se celebraran a Madrid.

El cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Valera, ha facultat a tots els sacerdots perquè durant les JMJ el "pecat" de l'avortament pugui ser perdonat per qualsevol sacerdot imposant "una penitència convenient" a les fidels penedides.

Segons recull el diari AbcAbc, aquest "pecat" no pot ser absolt per qualsevol sacerdot sinó que ho ha de fer el Penitenciari de la catedral, una norma que s'aixecarà entre el 15 i el 22 d'agost.

La mesura s'adopta perquè tots els fidels que vagin a les JMJ de Madrid puguin "agafar més fàcilment els fruits de la gràcia divina, que els hi obri les portes d'una vida nova". Per obtenir aquesta indulgència els fidels hauran "d'elevar oracions al Senyor amb el cor contrit durant els dies de les JMJ perquè impulsi als joves a la caritat i els concedeixi fortalesa per anunciar l'Evangeli amb les seves pròpies vides".

stats