Una entitat independentista de Badalona denuncia que l'ajuntament els ha fet moure la parada perquè tenia estelades

Ara o Mai tenia un acord amb una papereria per vendre productes a la zona comercial, però han estat reubicats

Estelades no, però fruita o Thermomix, sí. Aquesta és, segons Ara o Mai, el peculiar criteri de selecció que ha aplicat l'ajuntament de Badalona a l'hora de decidir què es podia i què no a la zona comercial de la diada de Sant Jordi a la ciutat. Ara o Mai, una associació independentista de la ciutat, havia arribat a un acord amb una papereria/libreria, ubicada a la confluència dels carrers Francesc Macià i Ignasi de Loyola, per tal de vendre els seus productes al carrer. Però a primera hora del matí dos funcionaris municipals els han obligat a tancar la parada i traslladar-la a la zona reservada a les entitats, segons ha explicat a l'ARA una portaveu de l'associació.

Segons l'associació, els problemes han començat a les vuit del matí, quan dos funcionaris municipals han vist com a la parada que muntaven hi col·locaven unes estelades. Estaven instal·lant la parada al davant d'una papereria, amb la propietària de la qual havien arribat a un acord, ja que com a entitat no tenien dret a ser-hi. Els funcionaris els han dit que en aquella zona, destinada als comerços, només es podien vendre llibres i roses. A més de llibres, l'associació venia altres objectes, des de banderes fins a clauers o samarretes.

Segons la versió de l'associació, han traslladat la parada fins a la plaça Pompeu Fabra, l'espai que l'ajuntament destinava a les entitats. Es queixa Ara o Mai que en aquesta ubicació el trànsit de vianants és escàs i, per tant, se'n fan poques de vendes. Però el pitjor és, diuen, que el motiu al·legat per l'ajuntament no es compleix, ja que no és cert que a la zona de comerços només s'hagin venut aquest dimecres roses i llibres. "Hi havia de tot, denuncien, des de fruita fins a aparells de Thermomix. Creuen que els han fet fora perquè venien estelades, i per perjudicar econòmicament les entitats.

La ubicació de les entitats ha estat polèmica aquest any a Badalona, després que l'ajuntament del PPC decidís acabar amb la tradició i relegar les associacions a una nova ubicació, separada de la zona comercial. Durant unes hores Òmnium Cultural ha burlat la prohibició fins que ha estat obligada a treure la paradeta per una unitat d'actuació especial de la Guàrdia Urbana.