Societat 13/11/2013

Controlat l'incendi del Baix Empordà

Una trenta de dotacions dels Bombers continuen remullant la zona. Els agents rurals tenen "molt detectat" on es va originar el foc. El director general dels Bombers insinua que podria ser provocat

Ara / Acn
2 min

Barcelona / FoixàEls Bombers han donat per controlat l'incendi del Baix Empordà pocs minuts abans de les 10.00 h hores d'aquest dimecres. Trenta dotacions terrestres i dos helicòpters continuaran remullant la zona afectada per l'incendi, que ha cremat mig milers d'hectàrees.

Al llarg d'aquesta nit s'ha remullat tota la superfície i s'ha resseguit el perímetre per assegurar-lo. Segons les darreres estimacions del cos d'agents rurals, s'han calcinat 551,05 hectàrees. El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat, Ramon Parés, ha explicat a 'El matí de Catalunya Ràdio' que els Agents Rurals tenen "molt detectat" el lloc on es va originar, una pista rural, i ha insinuat certa sospita que el foc podria haver sigut provocat: "Un mes de novembre, a aquella hora −18 hores de la tarda−, no hi hauria d'haver ningú" al lloc dels fets. Parés ha dit que, tanmateix, les causes de l'incendi encara s'estan investigant.

Ara, tot i no haver-hi flama a la major part del terreny, resten molts punts calents que cal anar revisant. D'acord amb les darreres estimacions del cos d'Agents Rurals, el perímetre afectat és de 551,05 hectàrees. D'aquestes, 377,72 són de vegetació forestal; 131,73, agrícola; 16,07 corresponen a vegetació urbana, i la resta, a pastures i terrenys improductius. Per municipis, el més afectat ha estat Foixà (330,27 Ha), seguit de Vilopriu (140,08 Ha), Colomers (46,49 Ha) i Jafre (34,19 Ha).

Pel que fa les incidències de trànsit, ja no queda cap carretera tallada arran de l'incendi i les vies comarcals que quedaven interrompudes es van reobrir ahir a la tarda.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya, Infocat, fins que el foc estigui controlat. Ahir es van aixecar les mesures d'autoprotecció i les restriccions de mobilitat i tothom va tornar a casa seva. D'altra banda, els centres d'acollida es van tancar i la Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) es va retirar de la zona.

stats