Caos aeri
Societat 05/12/2010

Aena rep 5.000 reclamacions al Prat

S'han presentat 5.000 queixes formals només a l'aeroport barceloní. En la primera jornada sencera posterior a la vaga de controladors, s'hi han operat 602 vols

Redacció
1 min
L'activitat a la zona d'embarcaments reflecteix la progresssiva normalització de la situació al Prat

BarcelonaUn total de 5.000 passatgers que han passat per l'aeroport del Prat han presentat a Aena una reclamació formal per la vaga de controladors. Són les xifres comunicades per l'organisme que controla els aeroports de l'Estat espanyol fins a aquest diumenge al vespre.

Pel que fa a la normalització progressiva del trànsit aeri, molts avions s'han quedat a terra i hi ha hagut 24 cancel·lacions al llarg del dia, a més de retards, problemes que Aena atribueix a la reorganització de les companyies aèries després del caos provocat per l'aturada de quasi un dia sencer. Les companyies han augmentat les operacions, en un total de 44, per intentar recol·locar una petita part de la llarga llista d'afectats, però aquesta tarda molts seguien sense saber si els seus vols s'acabarien enlairant.

Segons ha informat Aena en un comunicat, fins a les deu de la nit d'aquest diumenge els aeroports de l'Estat han operat 3.362 dels 4.060 vols previstos. En concret, s'han produït 1.593 arribades i 1.769 sortides. D'altra banda, s'han cancel·lat 165 vols, 99 arribades i 66 sortides. A l'Aeroport de Barcelona ja han operat 602 dels 695 vols previstos mentre que l'aeroport de Madrid-Barajas s'han enlairat i aterrat 867 dels 1.064 vols previstos. Tot i les millores, Aena continua recomanant als passatgers que consultin l'estat del seu vol amb la seva companyia aèria abans d'anar a l'aeroport.

Els afectats, segons AENA, han estat 650.000 a tot l'Estat.

stats