SUCCESSOS

Cau una banda que explotava sexualment dones i les obligava a prostituir-se

La banda havia tancat durant tres dies i violat una ciutadana paraguaiana a qui va portar a Espanya amb enganys

La policia espanyola ha detingut a Barcelona deu persones com a presumptes integrants d'una xarxa dedicada a la captació de dones per explotar-les sexualment i que havia tancat durant tres dies i violat una ciutadana paraguaiana a qui va portar a Espanya amb enganys.

Segons que ha informat avui la policia espanyola, la investigació es va iniciar quan una informació de la Fiscalia del Paraguai va alertar els agents espanyols que una dona de nacionalitat paraguaiana, resident a Barcelona, podria estar sent víctima de maltractaments per part de la seva actual parella.

Quan els policies van localitzar la jove, van descobrir que havia estat captada al seu país amb la falsa promesa de dedicar-se a tenir cura d'ancians i de realitzar tasques d'auxiliar d'infermeria a Espanya.

Tot i això, quan va arribar aquí, la víctima va ser tancada en un xalet durant tres dies, on, segons la policia, va ser violada i copejada amb la finalitat de doblegar la seva voluntat per obligar-la a exercir la prostitució fins que saldés el suposat deute que havia contret amb la persona que li va pagar el viatge a Espanya.

La dona va explicar a la policia com havia estat enganyada per desplaçar-se des del Paraguai a Espanya amb una falsa oferta de feina i després de ser sotmesa, va ser obligada a prostituir-se en diversos clubs de cites de la demarcació de Barcelona, entre ells al Papiol i Sant Andreu de la Barca, i finalment, va ser venuda a un altre dels detinguts.

Amb el relat de la dona, els agents van embastar una investigació que va constatar l'existència d'una organització dedicada a l'explotació sexual de dones en diferents clubs de cites de la demarcació de Barcelona i van detenir 10 integrants de l'organització.

Amb aquestes detencions, la policia dóna per completament desarticulada aquesta trama d'explotació sexual de dones.

Durant els registres efectuats, la policia ha confiscat cinc bosses de plàstic amb petites quantitats de cocaïna al seu interior i ha intervingut 2.210 euros en efectiu.

L'operació l'han dut a terme conjuntament el Grup I de la Brigada Central Contra el tràfic d'éssers Humans de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres i el Grup III de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona, en col·laboració amb la Unitat de Guies Canins de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, les Policies Locals del Papiol i de Sant Andreu de la Barca i la Inspecció de Treball.