Interior
Societat 24/01/2012

Un 65% de les bandes de crim organitzat desarticulades el 2011 a Catalunya s'havien instal·lat a l'àrea metropolitana

Només la ciutat de Barcelona acollia el 35% dels grups criminals, mentre que un 30% s'ubicava a les comarques de l'entorn

Acn
1 min

BarcelonaLa desarticulació de grups de crim organitzat ha estat un dels índexs de delinqüència que més ha augmentat a Catalunya en el darrer any. L'any 2011 es van desarticular 44 grups criminals arreu del territori, un 10% més que l'any anterior.

D'aquests, un 65% estaven instal·lats a l'àrea metropolitana de Barcelona. Només la capital catalana acollia el 35% de les bandes desarticulades, mentre que el 30% restants havia escollit les comarques de l'entorn.

Concretament, un 19% dels grups criminals operava des de l'àrea metropolitana nord –Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental–, mentre que un 11% s'ubicava a la zona sud –Barcelonès Sud, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès.

Aquesta és una de les dades més destacades del Registre de fets penals coneguts per la Policia de Catalunya el 2011, elaborat pel departament d'Interior i que reflecteix un descens global de la delinqüència a Catalunya del 2,60%. A l'àrea metropolitana de Barcelona, en canvi, l'evolució de la delinqüència es comporta de manera desigual segons cada zona.

stats