Societat 21/06/2019

Barcelona encendrà 16 fogueres durant la revetlla i espera 60.000 persones a la platja

Els serveis de prevenció demanen "sentit comú" a l'hora de tirar petards

Jordi Mumbrú
2 min
Aquest any s'instal·laran 2.500 papereres noves, 2.000 de les quals seran per a envasos

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha donat permís per encendre 16 fogueres a la ciutat, durant la revetlla de Sant Joan. Els Bombers estaran "atents" a qualsevol possible complicació, segons ha explicat aquest matí el cap de la Unitat de Protecció Civil, Hèctor Carmona. La zones que més preocupen als Bombers, tant per les fogueres com pels petards, són "les que tenen pendents, que fan més fàcil que es propagui el foc", ha dit. A més, en aquests barris on la ciutat limita amb la muntanya la vegetació es troba en zones d'insolació, on toca el sol el màxim d'hores. Per aquest motiu, Carmona ha demanat "sentit comú" a l'hora de tirar petards.

El comissionat d'Ecologia, Frederic Ximeno, ha explicat que durant la revetlla esperen prop de 60.000 persones a les platges de la ciutat, una xifra similar a la de l'any passat. Ximeno ha avançat que aquest any s'hi instal·laran 2.500 papereres noves, 2.000 de les quals seran per a envasos. També hi haurà 84 contenidors més. Ha recordat que l'any passat es van recollir 20 tones de residus a la sorra de les platges i ha demanat a la gent que faci servir les escombraries. També hi haurà un desplegament de 310 operaris i 60 vehicles de neteja.

Els agents començaran a fer fora les persones que encara quedin a la platja a partir de les 6.30, perquè els serveis de neteja puguin començar a recollir la brossa. L'objectiu és deixar la sorra a punt perquè a les 10.00 del matí ja es pugui tornar a ocupar. El metro funcionarà tota la nit.

Festa amb 'performance'

Com que cada any creix el nombre de residus recollits a la sorra, l'Ajuntament de Barcelona prepara una acció el mateix dia de la revetlla per conscienciar els barcelonins. Es farà una 'performance' teatral a peu de platja i es gravarà un vídeo sobre l'evolució dels residus a la platja. També es farà un estudi etnogràfic per conèixer el perfil de les persones que van a la platja durant la revetlla. L'endemà s'emetran algunes de les imatges a la platja de la Nova Icària.

stats