Societat 19/04/2012

Barcelona dissenyarà un pla d'usos específic per a la Rambla

L'Associació Amics de la Rambla celebra que l'Ajuntament hagi acceptat dissenyar un pla concret per a aquesta artèria i reivindica la necessitat d'omplir-la d'activitat

Ara
2 min

BarceloaLa petició històrica de l'associació Amics de la Rambla de dissenyar un pla específic per aquesta artèria barcelonina anirà, finalment, endavant amb el suport de tots els grups municipals, tal com ha explicat avui el president de l'entitat, Joan Oliveras, que ha presentant els eixos programàtics de la nova junta directiva. Entre els deu punts anunciats, destaca la creació d'activitats culturals perquè la Rambla recuperi "la seva vocació de centralitat barcelonina".

D'aquesta manera, l'Associació planteja la creació de diverses activitats: el Festival dels Sentits, de caràcter gastronòmic, la Rambla Flowers Week, el Festival de Música de la Rambla i la Passarel·la de la Rambla, d'1,5 quilòmetres que es convertiria en la més llarga del món. Amb aquestes activitats l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla pretén tornar a "connectar" el passeig i Ciutat Vella amb la resta de Barcelona. "A la Rambla han de passar coses perquè la gent tingui la necessitat de reconquerir-la i que el passeig es torni a incorporar al paisatge de l'oci i l'activitat social", ha afirmat Oliveras.

La nova junta directiva també ha celebrat que, amb el consens de tots els grups municipals i també del govern de la ciutat, s'hagi assolit una de les reivindicacions històriques de l'Associació: la creació d'un Pla d'Usos únic per a la Rambla. Fins ara, aquest mitjà per regular els establiments de concurrència pública incloïa el passeig dins del Pla d'Usos que englobava tot el Districte de Ciutat Vella.

Per a Oliveras, aquesta mesura era "urgent" i servirà per tirar endavant accions "necessàries" que d'altra manera seria "impossible" desenvolupar. "El Pla d'Usos és una eina que ha de ser la gran solució per a la Rambla", ha afegit.

Una de les prioritats de la nova junta directiva passa, també, per connectar físicament la Rambla i el Raval amb l'Eixample i la Barceloneta. Oliveras ha afirmat que la zona es troba "aïllada" pel "desastre urbanístic" de la plaça de Catalunya i ha plantejat la possibilitat d'accedir a la Barceloneta a través d'un 'vaporetto'.

El president de l'Associació d'Amics de la Rambla ha destacat, també, que moltes de les accions que plantegen "no tindran cost econòmic per a l'Ajuntament perquè estaran patrocinades".

Consulta ciutadana

Referint-se a la consulta ciutadana sobre el futur del passeig que ha organitzat l'associació Rambla Democràtica, Oliveras ha dit que les propostes que en surtin seran "benvingudes en la mesura que siguin interessants". L'Associació de Veïns i Veïnes de la Rambla seguirà la consulta "amb molta atenció", però Oliveras ha dit que no té cap necessitat de fer-ne campanya.

stats