Societat 24/10/2013

Barcelona homenatja Pau Casals

El Saló del Tinell acull un acte de commemoració del 40è aniversari de la mort del músic, de qui s'ha destacat la seva lluita per la pau, la justícia i la llibertat

Ara
1 min

BarcelonaEl Saló del Tinell de l'Ajuntament de Barcelona ha sigut aquest dimecres, 23 d'octubre, l'escenari on la ciutat ha celebrat la commemoració dels 40 anys de la mort de Pau Casals. Ha sigut en un acte en què han participat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, així com Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Marta Casals Istomin, vídua de Pau Casals i vicepresidenta de la Fundació Pau Casals, i Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals, entre altres.

En la seva intervenció, l'alcalde Trias ha afirmat que Pau Casals ha esdevingut "el músic més universal de Catalunya" i que "el seu llegat humà i musical és més viu que mai". Trias ha destacat la lluita de Casals per la pau, la justícia i la llibertat, i ha recordat que "estimava profundament la terra on va néixer" i que "sempre portava Catalunya al cor".

En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que la Guerra Civil va obligar el músic a marxar a l'exili, fet que va posar punt final a les seves "magnífiques iniciatives", com la d'apropar la música a tothom a través de la fundació de l'Orquestra Pau Casals i l'Associació Obrera de Concerts.

Trias ha acabat el seu discurs elogiant la música, com "un dels llenguatges més bonics per expressar els sentiments", i com a via "d'agermanament dels pobles i per fer un món millor". "Aquest és l'esperit de la Fundació Pau Casals", ha afegit, i alhora ha asseverat: "La cultura no és accessòria, sinó que ens fa lliures, ens confereix identitat com a poble i fa que afrontem el futur amb més confiança".

stats