Societat 09/11/2017

Barcelona s'allunya com a futura seu de l'EMA, segons el 'Financial Times'

Bratislava i Milà lideren la cursa per acollir l'organisme europeu del medicament

Ara
1 min
La vuitantena d'ambaixadors de l'EMA, amb les autoritats implicades en el projecte, avui a Barcelona

BarcelonaLa nova seu de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) s'ha de triar el 20 de novembre i la lluita entre les ciutats candidates, entre les quals Barcelona, entra a la recta final. La capital catalana sembla que perd opcions davant de Bratislava i Milà, les dues ciutats més ben situades per sortir vencedores, segons apunta el 'Financial Times'.

En un article, el rotatiu cita fonts diplomàtiques que deixarien Barcelona fora de les candidates més ben posicionades per resultar escollida. La situació política a Catalunya, segons el diari, hauria fet guanyar punts a Milà, l'altra gran ciutat del sud d'Europa que opta per atraure l'agència.

A part de les dues que tenen més números, el diari britànic també destaca Amsterdam i Copenhaguen com a candidates fortes en la cursa per atraure lla joia de la corona dels organismes que abandonen Londres després del Brexit.

Fonts del ministeri de Sanitat han refermat a l'ARA les opcions que té Barcelona en aquesta recta final, en què totes les candidatures s'esforcen al màxim i negocien per assegurar-se vots dels estats per resultar guanyadores. A dia d'avui és impossible saber "objectivament" cap possible resultat, han insistit les mateixes fonts.

Fonts pròximes a la candidatura de Barcelona atribueixen aquestes informacions a les travesses pròpies de la pugna entre els 19 estats que han proposat candidates a l'EMA. La puntuació tècnica del projecte de la capital catalana, subratllen, va ser de les més elevades i això la situa, malgrat els rumors, com una bona opció. El veredicte només sortirà de les votacions secretes el pròxim 20 de novembre, recorden.

stats