Societat 04/11/2011

L'Ajuntament de Barcelona només tindrà 30 milions de marge per a inversió

L'equip de govern calcula que, amb un augment d'ingressos de l'11,8% i una inversió que augmentarà en serveis socials, transport i empresa, podrà baixar la ràtio d'endeutament fins al 55,7%

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaEl pressupost de l'Ajuntament de Barcelona pel 2012 només tindrà 30 milions de marge inversor en el proper exercici a la vista de la proposta de comptes que aquest divendres ha presentat la segona tinent d'alcalde, Sònia Recasens, que té en compte les operacions de capital ja compromeses de l'anterior mandat en despeses plurianuals, expropiacions en tràmit i inversions d'empreses públiques. "La realitat és que disposarem de 30 milions d'euros", ha apuntat Recasens. Els números de l'equip de govern, que ara s'hauran de negociar amb l'oposició per aconseguir una majoria favorable, fixen un pressupost total de 2.091 milions i contemplen augments en les partides de serveis socials (6%), transport públic (10%) i empresa i ocupació (9%). La proposta també preveu un endeutament de 75 milions d'euros que, amb la compensació per un augment d'ingressos d'un 11,8%, faran rebaixar la ràtio d'endeutament del consistori del 58,3% al 55,7%.

L'oposició ha rebut aquesta proposta de pressupostos amb fortes crítiques. La portaveu del PSC, Assumpta Escarp, ha reiterat l'acusació contra CiU d'haver acabat amb la política de mà estesa "perquè a dia d'avui encara no ens han ensenyat ni un paper" dels pressupostos. El portaveu del grup municipal d'UxB-ERC, Jordi Portabella creu que CiU pensa en uns pressupostos “petits, esquifits i escanyolits, molt allunyats del que necessita la ciutat per remuntar amb vitalitat la crisi”.

stats